Skorpmjöl

100 g mjöl, skorpmjöl består av mycket kalorier; är rik på protein och mangan; och en bra källa till fosfor, selen, fibrer och koppar.

366,4 kcal
100 g
Kolhydrater
73,6 g / 100 g
Fett
1,6 g / 100 g
Protein
11,5 g / 100 g
  • Fett 1,6 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,2 g
    • varav fleromättat fett 0,7 g
  • Kolhydrater 73,6 g
    • varav sockerarter 1,2 g
  • Protein 11,5 g
  • Fibrer 3,5 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Selen
18% DRI
Rik på
Fosfor
16% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
73,6 g
Socker totalt
1,2 g
Stärkelse
72,4 g
Kostfiber
3,5 g
– varav glukos
0,1 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
0,2 g
– varav maltos
0,9 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva skorpmjölet och använd det som ett krispigt topping på gratänger eller soppor.
  • Strö skorpmjöl över gratinerade rätter för extra textur och smak.
  • Toppa en sallad med skorpmjöl för att ge en knaprig känsla.
  • Blanda skorpmjöl med örter som timjan eller rosmarin för att skapa en smakrik panering till fisk eller kyckling.
  • Servera skorpmjöl i en bowl med grönsaker, protein och sås för en mättande måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara skorpmjölet i en lufttät burk för att skydda det mot fukt och lukt. Placera burken i kylskåpet för att förlänga hållbarheten. Håll den borta från starkt doftande livsmedel som lök eller vitlök. Låt maten svalna snabbt innan du lägger den i kylskåp för att undvika kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd färskt mjöl när det är möjligt.