Rismjöl (eller rismjölflingor)

100 g mjöl, rismjöl/-flingor består av mycket kalorier; är rik på selen; och en bra källa till fosfor, magnesium, protein, niacin och zink.

367,7 kcal
100 g
Kolhydrater
79,3 g / 100 g
Fett
1,4 g / 100 g
Protein
7,7 g / 100 g
  • Fett 1,4 g
    • varav mättat fett 0,3 g
    • varav enkelomättat fett 0,4 g
    • varav fleromättat fett 0,5 g
  • Kolhydrater 79,3 g
    • varav sockerarter 0,4 g
  • Protein 7,7 g
  • Fibrer 1,0 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Selen
27% DRI
Rik på
Fosfor
16% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
79,3 g
Socker totalt
0,4 g
Stärkelse
78,9 g
Kostfiber
1,0 g
– varav glukos
0,1 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
0,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva rismjölet i tunna lager för att använda i vårrullar eller som fyllning i dumplings.
  • Blanda rismjölet med vatten för att skapa en smet till pannkakor eller plättar.
  • Servera som bas i en bowl tillsammans med grönsaker, protein och sås.
  • Toppa en sallad med krispiga rismjölsflingor för extra textur.
  • Använd rismjölet som panering till fisk eller kyckling för en glutenfri alternativ.

Förvaring & hållbarhet

Förvara rismjölet i en lufttät burk för att skydda det mot fukt och lukt. Placera burken i kylskåp för längre hållbarhet. Håll mjölet borta från starkt doftande livsmedel för att undvika smakpåverkan. Låt alltid tillagade rätter med rismjöl svalna snabbt innan du lägger dem i kylskåpet. Frysning kan påverka texturen, så använd det färskt när möjligt.