Rågsiktmjöl

100 g mjöl, rågsiktmjöl består av mycket kalorier; är rik på fosfor, protein och fibrer; och en bra källa till kalium, magnesium och folat.

341,2 kcal
100 g
Kolhydrater
66,3 g / 100 g
Fett
1,5 g / 100 g
Protein
10,0 g / 100 g
  • Fett 1,5 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,2 g
    • varav fleromättat fett 0,9 g
  • Kolhydrater 66,3 g
    • varav sockerarter 0,5 g
  • Protein 10,0 g
  • Fibrer 9,4 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Tiamin (B1)
27% DRI
Rik på
Fosfor
27% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
66,3 g
Socker totalt
0,5 g
Stärkelse
65,8 g
Kostfiber
9,4 g
– varav glukos
0,2 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bröd med rågsiktmjöl för en rustik macka. Toppa med kaviar och finhackad gräslök.
  • Blanda mjölet i en deg för att baka bröd eller bullar. Använd gärna frön som solros eller linfrö för extra smak.
  • Strö mjölet över en pizzabotten för att ge en härlig textur. Servera med tomatsås och mozzarella.
  • Gör pannkakor med rågsiktmjöl. Servera med sylt och grädde eller färska bär.
  • Använd mjölet i en smet för att panera fisk eller kyckling. Krydda med citron och svartpeppar innan stekning.

Förvaring & hållbarhet

Förvara rågsiktmjöl i en lufttät burk för att skydda det mot fukt och skadedjur. Placera burken i kylskåpet för längre hållbarhet. Håll mjölet borta från starkt doftande livsmedel, då det kan ta upp lukter. Låt alltid degen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåp. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd färskt mjöl när det är möjligt.