Rågmjöl, fullkorn (R1000)

100 g mjöl, rågmjöl, fullkorns r1000 består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, magnesium och fibrer; och en bra källa till folat och protein.

312,9 kcal
100 g
Kolhydrater
56,5 g / 100 g
Fett
1,8 g / 100 g
Protein
9,0 g / 100 g
  • Fett 1,8 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,3 g
    • varav fleromättat fett 0,8 g
  • Kolhydrater 56,5 g
    • varav sockerarter 1,8 g
  • Protein 9,0 g
  • Fibrer 16,0 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
36% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
28% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
56,5 g
Socker totalt
1,8 g
Stärkelse
54,7 g
Kostfiber
16,0 g
– varav glukos
0,3 g
– varav fruktos
0,3 g
– varav sackaros
0,7 g
– varav maltos
0,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bröd bakat på rågmjöl och servera med smör och ost för en klassisk macka.
  • Blanda rågmjöl i pannkakssmet för att ge en djupare smak och fyllighet.
  • Toppa en sallad med krutonger gjorda av rågmjölsbröd för extra crunch.
  • Använd rågmjöl i grytor eller soppor som ett naturligt förtjockningsmedel.
  • Bakade kex med rågmjöl och örter ger en god snacksalternativ till picknick.

Förvaring & hållbarhet

Förvara rågmjölet i en lufttät burk för att skydda det mot fukt och skadedjur. Placera burken i kylskåpet för längre hållbarhet. Håll mjölet borta från starkt doftande livsmedel, då det kan absorbera lukter. Låt eventuellt tillagat bröd svalna helt innan du lägger det i plastpåse eller burk för att undvika kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd fryst mjöl inom rimlig tid för bästa resultat.