Mjölblandning (Talkkuna-mjöl, innehåller korn)

100 g mjöl, mjölblandning, talkkuna-mjöl, innehåller korn består av mycket kalorier; är rik på fosfor, jod, magnesium och fibrer; och en bra källa till kalium och folat.

324,6 kcal
100 g
Kolhydrater
57,7 g / 100 g
Fett
4,3 g / 100 g
Protein
8,3 g / 100 g
  • Fett 4,3 g
    • varav mättat fett 0,6 g
    • varav enkelomättat fett 1,2 g
    • varav fleromättat fett 1,3 g
  • Kolhydrater 57,7 g
    • varav sockerarter 0,8 g
  • Protein 8,3 g
  • Fibrer 9,9 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Jod
100% DRI
Rik på
Fosfor
51% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
57,7 g
Socker totalt
0,8 g
Stärkelse
56,9 g
Kostfiber
9,9 g
– varav glukos
0,1 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
0,6 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bröd och strö mjölblandningen över för att ge en krispig yta.
  • Blanda mjölblandningen i degar för bröd, pannkakor eller våfflor för extra smak och textur.
  • Toppa en sallad med krutonger gjorda av bröd som bakats med mjölblandningen.
  • Servera varma rätter som soppor eller grytor med en sked mjölblandning för att ge fyllighet.
  • Använd mjölblandningen som panering för fisk eller kyckling innan stekning för en knaprig yta.

Förvaring & hållbarhet

Förvara mjölblandningen i en lufttät burk för att skydda mot fukt och skadedjur. Placera burken i kylskåpet för längre hållbarhet. Håll mjölet borta från starkt doftande livsmedel, då det kan ta upp lukt. Låt alltid tillagade rätter svalna snabbt innan du lägger dem i kylskåp för att undvika kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd den främst för kortvarig förvaring av färdiga produkter.