Mjölblandning (semlemjöl, vetemjöl, rågmjöl, vetekross)

100 g mjöl, mjölblandning, semlemjöl, vetemjöl, rågmjöl, vetekross består av mycket kalorier; är rik på fosfor och protein; och en bra källa till kalium, magnesium, folat och selen.

313,8 kcal
100 g
Kolhydrater
59,4 g / 100 g
Fett
1,9 g / 100 g
Protein
11,2 g / 100 g
  • Fett 1,9 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,2 g
    • varav fleromättat fett 0,8 g
  • Kolhydrater 59,4 g
    • varav sockerarter 0,5 g
  • Protein 11,2 g
  • Fibrer 5,5 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Tiamin (B1)
44% DRI
Rik på
Niacin (B3)
31% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
59,4 g
Socker totalt
0,5 g
Stärkelse
58,9 g
Kostfiber
5,5 g
– varav glukos
0,1 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
0,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bröd eller baka med mjölblandningen för att skapa läckra bullar eller bröd.
  • Strö mjöl över arbetsytan när du bakar för att förhindra att degen fastnar.
  • Blanda mjölet med vatten och salt för att göra en enkel deg till pizzabottnar.
  • Toppa nygräddade scones med smör och sylt för en härlig fika.
  • Servera pannkakor gjorda på mjölblandningen med färska bär och grädde.

Förvaring & hållbarhet

Förvara mjölet i en lufttät burk för att skydda det mot fukt och skadedjur. Håll burken på en sval, mörk plats, helst i kylskåp om du vill förlänga hållbarheten. Undvik att placera mjölet nära starkt doftande livsmedel, då det kan ta upp lukt. Låt alltid tillagade produkter svalna snabbt innan du lägger dem i kylskåp för att undvika kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd fryst mjöl inom rimlig tid efter upptining.