Mjölblandning (naturligt glutenfri, ris-majs-potatis)

100 g mjöl, mjölblandning, naturligt glutenfri, ris-majs-potatis består av mycket kalorier; är rik på kalcium, järn och niacin; och en bra källa till fosfor, selen och fibrer.

348,3 kcal
100 g
Kolhydrater
80,6 g / 100 g
Fett
0,6 g / 100 g
Protein
2,5 g / 100 g
  • Fett 0,6 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,2 g
    • varav fleromättat fett 0,3 g
  • Kolhydrater 80,6 g
    • varav sockerarter 5,2 g
  • Protein 2,5 g
  • Fibrer 3,0 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Järn
46% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
36% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
80,6 g
Socker totalt
5,2 g
Stärkelse
75,4 g
Kostfiber
3,0 g
– varav glukos
0,1 g
– varav fruktos
0,0 g
– varav sackaros
5,0 g
– varav maltos
0,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bröd eller baka kakor med mjölblandningen för en glutenfri variant.
  • Toppa en sallad med dressing gjord på majonnäs, citron och dill för extra smak.
  • Strö mjölblandningen över grönsaker innan rostning för att ge en krispig yta.
  • Blanda mjölblandningen i soppor eller såser för att ge dem en fylligare konsistens.
  • Servera som panering till fisk eller kyckling för en glutenfri alternativ.

Förvaring & hållbarhet

Förvara mjölblandningen i en lufttät burk för att hålla den torr och skyddad från fukt. Placera burken i kylskåpet för längre hållbarhet. Håll mjölet borta från starkt doftande livsmedel, då det kan ta upp lukter. Låt alltid tillagade rätter svalna snabbt innan du lägger dem i kylskåp för att undvika kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd färskt mjöl när möjligt.