Mörk mjölblandning (naturligt glutenfri)

100 g mjöl, mjölblandning, mörk, naturligt glutenfri består av mycket kalorier; är rik på fosfor, magnesium, selen och fibrer; och en bra källa till kalium och protein.

333,7 kcal
100 g
Kolhydrater
70,3 g / 100 g
Fett
0,8 g / 100 g
Protein
5,9 g / 100 g
  • Fett 0,8 g
    • varav mättat fett 0,4 g
    • varav enkelomättat fett 0,7 g
    • varav fleromättat fett 0,8 g
  • Kolhydrater 70,3 g
    • varav sockerarter 0,9 g
  • Protein 5,9 g
  • Fibrer 8,8 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Selen
27% DRI
Rik på
Fosfor
27% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
70,3 g
Socker totalt
0,9 g
Stärkelse
69,4 g
Kostfiber
8,8 g
– varav glukos
0,4 g
– varav fruktos
0,0 g
– varav sackaros
0,5 g
– varav maltos
0,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bröd och använd mjölet för att göra glutenfria mackor med pålägg som avokado, skinka eller kaviar.
  • Blanda mjölet i smeten för pannkakor eller våfflor för en glutenfri variant.
  • Toppa en sallad med krutonger gjorda av bröd bakat med denna mjölblandning.
  • Strö mjölet över grönsaker innan rostning för att ge extra smak och krispighet.
  • Servera som bas i glutenfria bakverk, som muffins eller kakor, tillsammans med smakrika ingredienser som choklad eller nötter.

Förvaring & hållbarhet

Förvara mjölet i en lufttät burk för att skydda det mot fukt och lukt. Håll burken i kylskåpet för att förlänga hållbarheten. Se till att alltid använda rena redskap när du hanterar mjölet för att undvika kontaminering. Undvik att placera burken nära starkt doftande livsmedel, då mjölet lätt kan ta upp lukter. Om du fryser mjölet, notera att detta kan påverka texturen vid tillagning, så använd det helst färskt.