Ljus mjölblandning (naturligt glutenfri)

100 g mjöl, mjölblandning, ljus, naturligt glutenfri består av mycket kalorier; är rik på fibrer; och en bra källa till fosfor, magnesium, selen, protein och niacin.

342,2 kcal
100 g
Kolhydrater
73,5 g / 100 g
Fett
0,9 g / 100 g
Protein
5,0 g / 100 g
  • Fett 0,9 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,3 g
    • varav fleromättat fett 0,5 g
  • Kolhydrater 73,5 g
    • varav sockerarter 1,1 g
  • Protein 5,0 g
  • Fibrer 8,0 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
17% DRI
Rik på
Selen
14% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
73,5 g
Socker totalt
1,1 g
Stärkelse
72,4 g
Kostfiber
8,0 g
– varav glukos
0,2 g
– varav fruktos
0,0 g
– varav sackaros
0,2 g
– varav maltos
0,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bröd och strö mjölblandningen över för extra textur.
  • Blanda mjölblandningen i smet för pannkakor eller våfflor för en glutenfri variant.
  • Toppa en sallad med krispiga grönsaker och en dressing gjord på citron och olivolja.
  • Servera som bas i glutenfria bakverk, exempelvis muffins eller kakor.
  • Använd mjölblandningen för att göra en glutenfri pizza, toppa med tomatsås och dina favoritgrönsaker.

Förvaring & hållbarhet

Förvara mjölblandningen i en lufttät burk för att skydda mot fukt och lukt. Placera burken i kylskåp för längre hållbarhet. Håll mjölet borta från starkt doftande livsmedel för att undvika smakpåverkan. Låt eventuella tillagade produkter svalna snabbt innan de placeras i kylskåp. Frysning kan påverka texturen, så använd endast om det är nödvändigt.