Ljus mjölblandning (glutenfri, vetestärkelsepreparat, mjölkpulver)

100 g mjöl, mjölblandning, ljus, glutenfri, vetestärkelsepreparat, mjölkpulver består av mycket kalorier; är rik på kalcium och fosfor; och en bra källa till kalium, jod, protein och vitamin B12.

390,9 kcal
100 g
Kolhydrater
91,0 g / 100 g
Fett
0,2 g / 100 g
Protein
4,9 g / 100 g
  • Fett 0,2 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav enkelomättat fett 0,0 g
    • varav fleromättat fett 0,0 g
  • Kolhydrater 91,0 g
    • varav sockerarter 12,9 g
  • Protein 4,9 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Kalcium
26% DRI
Rik på
Riboflavin (B2)
23% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
91,0 g
Socker totalt
12,9 g
Stärkelse
80,0 g
– varav sackaros
5,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bröd och strö mjölblandningen över som ett glutenfritt alternativ till traditionellt mjöl.
  • Blanda mjölblandningen med vatten för att göra en smet till pannkakor eller våfflor.
  • Toppa en sallad med krispiga grönsaker och en dressing baserad på mjölkpulver för extra smak.
  • Servera som en del av en bowl med ris, grönsaker och protein för en mättande måltid.
  • Använd mjölblandningen i bakverk som muffins eller kakor för att få en luftig konsistens.

Förvaring & hållbarhet

Förvara mjölblandningen i en lufttät burk för att skydda den mot fukt och oönskade lukter. Placera burken i kylskåpet för att förlänga hållbarheten. Håll mjölblandningen borta från starkt doftande livsmedel, då den lätt kan ta upp lukt. Efter tillagning, låt eventuella rester svalna snabbt innan du lägger dem i kylskåpet. Undvik kondens genom att hålla ytor torra. Frysning kan påverka texturen, så använd färsk mjölblandning när det är möjligt.