Grovt majsmjöl (polentamjöl)

100 g mjöl, majsmjöl, grovt, polentamjöl består av mycket kalorier; är rik på fibrer; och en bra källa till kalium, fosfor, magnesium, protein och selen.

348,7 kcal
100 g
Kolhydrater
70,3 g / 100 g
Fett
1,7 g / 100 g
Protein
8,5 g / 100 g
  • Fett 1,7 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,4 g
    • varav fleromättat fett 0,7 g
  • Kolhydrater 70,3 g
    • varav sockerarter 0,6 g
  • Protein 8,5 g
  • Fibrer 7,4 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Selen
14% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
13% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
70,3 g
Socker totalt
0,6 g
Stärkelse
69,6 g
Kostfiber
7,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva polentamjölet i skivor och grilla för en krispig yta.
  • Servera som bas i en sallad tillsammans med grönsaker, fetaost och en dressing av olivolja och citron.
  • Toppa med örter som timjan eller rosmarin för extra smak.
  • Använd i en bowl med avokado, bönor och salsa för en mättande måltid.
  • Blanda med kryddor som paprika och chili för att ge extra hetta i rätter.

Förvaring & hållbarhet

Förvara majsmjöl i en lufttät burk för att skydda det mot fukt och lukt. Håll det på en torr plats, helst i kylskåp för längre hållbarhet. Låt alltid nykokt polenta svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Håll mjölet borta från starkt doftande livsmedel för att undvika smaköverföring. Frysning kan påverka texturen, så använd färskt mjöl när det är möjligt.