Majsmjöl, finmalet

100 g mjöl. majsmjöl, finmalet består av mycket kalorier, och är en bra källa till fosfor, selen, protein, niacin och koppar.

379,3 kcal
100 g
Kolhydrater
83,9 g / 100 g
Fett
1,4 g / 100 g
Protein
5,6 g / 100 g
  • Fett 1,4 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,3 g
    • varav fleromättat fett 0,7 g
  • Kolhydrater 83,9 g
    • varav sockerarter 0,6 g
  • Protein 5,6 g
  • Fibrer 1,9 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Niacin (B3)
17% DRI
Rik på
Selen
15% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
83,9 g
Socker totalt
0,6 g
Stärkelse
83,2 g
Kostfiber
1,9 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva majsmjölspannkakor och servera med sylt eller färska bär.
  • Blanda majsmjöl i smeten för bröd eller muffins för en lätt nötaktig smak.
  • Toppa en sallad med krispiga majsmjölchips för extra crunch.
  • Använd majsmjöl som panering på fisk eller kyckling för en gyllene yta.
  • Gör en majsmjölgröt och smaksätt med kanel och socker för en god frukost.

Förvaring & hållbarhet

Förvara majsmjöl i en lufttät burk för att skydda det från fukt och lukt. Placera burken i kylskåp för längre hållbarhet. Håll mjölet borta från starkt doftande livsmedel, då det lätt kan ta upp andra lukter. Låt eventuellt tillagad mat med majsmjöl svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet för att undvika kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd färskt mjöl när möjligt.