Fullkornskornmjöl

100 g mjöl, kornmjöl, fullkorns består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, magnesium och fibrer; och en bra källa till folat och protein.

355,5 kcal
100 g
Kolhydrater
69,3 g / 100 g
Fett
2,5 g / 100 g
Protein
9,3 g / 100 g
  • Fett 2,5 g
    • varav mättat fett 0,4 g
    • varav enkelomättat fett 0,3 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Kolhydrater 69,3 g
    • varav sockerarter 1,8 g
  • Protein 9,3 g
  • Fibrer 7,6 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
54% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
36% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
69,3 g
Socker totalt
1,8 g
Stärkelse
67,5 g
Kostfiber
7,6 g
– varav glukos
0,2 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
0,6 g
– varav maltos
0,9 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bröd och strö över kornmjöl för extra textur.
  • Blanda kornmjöl i pannkaks- eller våffelsmet för en fylligare smak.
  • Toppa gröt med kornmjöl för att öka fiberinnehållet.
  • Använd kornmjöl som panering till fisk eller kyckling för en krispig yta.
  • Inkludera kornmjöl i bakverk som bröd eller muffins för en hälsosammare variant.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kornmjöl i en lufttät burk för att skydda det mot fukt och skadedjur. Placera burken i kylskåpet för längre hållbarhet. Håll mjölet borta från starkt doftande livsmedel, då det lätt kan ta upp lukt. Låt alltid nybakade produkter svalna helt innan du lägger dem i kylskåp, för att undvika kondens. Frysning kan påverka mjölens textur, så använd detta alternativ med försiktighet.