Jästbrödsvetemjöl

100 g mjöl, jästbrödsvetemjöl består av mycket kalorier; är rik på fosfor, magnesium, protein och selen; och en bra källa till kalium och folat.

363,3 kcal
100 g
Kolhydrater
68,6 g / 100 g
Fett
2,4 g / 100 g
Protein
13,1 g / 100 g
  • Fett 2,4 g
    • varav mättat fett 0,3 g
    • varav enkelomättat fett 0,3 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Kolhydrater 68,6 g
    • varav sockerarter 1,9 g
  • Protein 13,1 g
  • Fibrer 5,5 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Tiamin (B1)
41% DRI
Rik på
Fosfor
35% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
68,6 g
Socker totalt
1,9 g
Stärkelse
66,7 g
Kostfiber
5,5 g
– varav glukos
0,3 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
0,7 g
– varav maltos
0,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bröd gjort på jästbrödsvetemjöl och servera med smör, ost eller kaviar.
  • Blanda mjölet i degar för att baka bröd, bullar eller pizzabottnar.
  • Toppa en pizza med tomatsås, mozzarella och färska örter för en smakrik middag.
  • Gör pannkakor genom att blanda mjöl med ägg, mjölk och en nypa salt.
  • Strö mjölet över arbetsytan när du knådar deg för att förhindra att den fastnar.

Förvaring & hållbarhet

Förvara mjölet i en lufttät burk för att skydda det mot fukt och skadedjur. Placera burken i kylskåpet för längre hållbarhet. Håll mjölet borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid degen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåp. Undvik kondens genom att hålla ytor torra när du hanterar mjölet. Tänk på att frysning kan påverka texturen negativt, så använd färskt mjöl när det är möjligt.