Glutenfri mjölblandning (vetestärkelsepreparat)

100 g mjöl, glutenfri mjölblandning, vetestärkelsepreparat består av mycket kalorier; är rik på kalcium, fosfor och järn; och en bra källa till kalium, jod och selen.

361,1 kcal
100 g
Kolhydrater
80,2 g / 100 g
Fett
1,2 g / 100 g
Protein
5,5 g / 100 g
  • Fett 1,2 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,3 g
    • varav fleromättat fett 0,4 g
  • Kolhydrater 80,2 g
    • varav sockerarter 11,2 g
  • Protein 5,5 g
  • Fibrer 1,3 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Järn
46% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
36% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
80,2 g
Socker totalt
11,2 g
Stärkelse
69,0 g
Kostfiber
1,3 g
– varav glukos
0,1 g
– varav fruktos
0,0 g
– varav sackaros
4,0 g
– varav maltos
0,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bröd och använd mjölet för att göra glutenfria mackor.
  • Blanda mjölet i smet för pannkakor eller våfflor för en glutenfri variant.
  • Toppa en sallad med krutonger gjorda av glutenfritt bröd bakat med mjölet.
  • Strö mjölet över grönsaker innan rostning för extra krispighet.
  • Använd mjölet som bindemedel i köttbullar eller biffar istället för vanligt mjöl.

Förvaring & hållbarhet

Förvara mjölet i en lufttät burk för att skydda det mot fukt och lukt. Placera burken i kylskåpet för längre hållbarhet. Håll mjölet borta från starkt doftande livsmedel, då det lätt kan ta upp lukt. Låt eventuella tillagade rätter med mjöl svalna snabbt innan du lägger dem i kylskåp. Undvik kondens genom att hålla ytor torra. Frysning kan påverka texturen, så använd färskt mjöl när det är möjligt.