Fullkornsvetemjöl

100 g mjöl, fullkornsvetemjöl består av mycket kalorier; är rik på fosfor, kalium, magnesium, protein och fibrer; och en bra källa till folat.

358,0 kcal
100 g
Kolhydrater
63,8 g / 100 g
Fett
2,5 g / 100 g
Protein
13,0 g / 100 g
  • Fett 2,5 g
    • varav mättat fett 0,4 g
    • varav enkelomättat fett 0,3 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Kolhydrater 63,8 g
    • varav sockerarter 1,2 g
  • Protein 13,0 g
  • Fibrer 12,6 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
73% DRI
Rik på
Niacin (B3)
42% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
63,8 g
Socker totalt
1,2 g
Stärkelse
62,6 g
Kostfiber
12,6 g
– varav glukos
0,1 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
0,2 g
– varav maltos
0,9 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bröd med fullkornsvetemjöl och servera med smör, ost eller kaviar.
  • Blanda mjölet i degar för att baka bröd, bullar eller pizzabottnar.
  • Toppa en sallad med krutonger gjorda av rostat bröd med fullkornsvetemjöl.
  • Strö mjölet över ytor vid bakning för att förhindra klibbighet.
  • Använd mjölet som redning i såser eller soppor för att ge en fylligare konsistens.

Förvaring & hållbarhet

Förvara fullkornsvetemjölet i en lufttät burk för att skydda det mot fukt och skadedjur. Placera burken i kylskåpet eller ett svalt, mörkt kallskafferi. Håll mjölet åtskilt från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid tillagade produkter svalna snabbt innan de placeras i kylskåp. Håll ytor torra för att förhindra kondens och mögel. Tänk på att frysning kan påverka texturen på mjölet, vilket kan göra det mindre lämpligt för vissa bakverk.