Bovetemjöl

100 g mjöl, bovetegryn/-mjöl består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, magnesium och protein; och en bra källa till folat och vitamin K.

327,2 kcal
100 g
Kolhydrater
60,5 g / 100 g
Fett
2,0 g / 100 g
Protein
13,0 g / 100 g
  • Fett 2,0 g
    • varav mättat fett 0,3 g
    • varav enkelomättat fett 0,2 g
    • varav fleromättat fett 0,9 g
  • Kolhydrater 60,5 g
    • varav sockerarter 0,5 g
  • Protein 13,0 g
  • Fibrer 5,8 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Tiamin (B1)
55% DRI
Rik på
Magnesium
47% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
60,5 g
Socker totalt
0,5 g
Stärkelse
60,0 g
Kostfiber
5,8 g
– varav glukos
0,2 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bröd och använd bovetemjöl för att göra glutenfria smörgåsar.
  • Blanda bovetemjöl i pannkakssmet för en nutida twist på klassiska pannkakor.
  • Toppa en sallad med krispiga grönsaker och strö över rostade bovetegryn för extra textur.
  • Servera bovetemjöl i soppor eller grytor som ett tjockningsmedel.
  • Gör glutenfria bakverk som muffins eller bröd med bovetemjöl som bas.

Förvaring & hållbarhet

Förvara bovetemjöl i en lufttät burk för att skydda mot fukt och insekter. Placera burken i kylskåpet för längre hållbarhet. Håll mjölet borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt tillagade rätter med bovetemjöl svalna snabbt innan du lägger dem i kylskåp. Undvik kondens genom att hålla torra ytor. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd färskt mjöl för bästa resultat.