Fullkornsmellanmålsstång (mysli)

100 g mellanmålsstång, fullkorn, mysli består av mycket kalorier; är rik på fosfor; och en bra källa till kalium, magnesium, protein, selen och fibrer, men innehåller mycket socker.

379,3 kcal
100 g
Kolhydrater
70,5 g / 100 g
Fett
6,9 g / 100 g
Protein
6,2 g / 100 g
  • Fett 6,9 g
    • varav mättat fett 2,7 g
    • varav enkelomättat fett 2,3 g
    • varav fleromättat fett 1,3 g
  • Kolhydrater 70,5 g
    • varav sockerarter 24,8 g
  • Protein 6,2 g
  • Fibrer 3,5 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
20% DRI
Rik på
Niacin (B3)
13% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
70,5 g
Socker totalt
24,8 g
Stärkelse
38,3 g
Kostfiber
3,5 g
– varav glukos
2,2 g
– varav fruktos
0,0 g
– varav sackaros
18,3 g
– varav maltos
1,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva mellanmålsstången i bitar för en enkel och snabb snack.
  • Servera den som pålägg på knäckebröd med ett lager av cream cheese och färsk dill.
  • Toppa med skivor av banan eller bär för extra smak och färg.
  • Använd den i en fruktsallad tillsammans med yoghurt och nötter för en mättande måltid.
  • Strimla mellanmålsstången och blanda i en bowl med granola, frukt och honung.

Förvaring & hållbarhet

Förvara mellanmålsstången i sin förpackning eller lägg den i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll den på en torr plats, helst i kylskåp, för att undvika fukt. Låt stången svalna helt innan du stänger in den efter tillagning. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt.