Kokt matvete (med salt)

100 g matvete kokt m. salt består av måttligt med kalorier; är rik på fullkorn och fibrer; och en bra källa till kalium, fosfor, magnesium och protein.

178,0 kcal
100 g
Kolhydrater
33,5 g / 100 g
Fett
0,7 g / 100 g
Protein
4,5 g / 100 g
  • Fett 0,7 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav enkelomättat fett 0,1 g
    • varav fleromättat fett 0,3 g
  • Kolhydrater 33,5 g
    • varav sockerarter 0,4 g
  • Protein 4,5 g
  • Fibrer 9,3 g
Rik på
Fosfor
20% DRI
Rik på
Magnesium
13% DRI
Rik på
Niacin (B3)
11% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
33,5 g
Socker totalt
0,4 g
Kostfiber
9,3 g
– varav sackaros
0,4 g
Fullkorn
56,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera kokt matvete som bas i en sallad tillsammans med grönsaker, fetaost och olivolja.
  • Toppa med färska örter som persilja eller basilika för extra smak.
  • Använd matvete i en varm bowl med grillade grönsaker och en sojasås.
  • Skiva avokado och lägg ovanpå matvetet för en krämig konsistens.
  • Servera kallt som en del av en picknick, blandat med citron, olivolja och hackad rödlök.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kokt matvete i en lufttät burk i kylskåp för att behålla fräschören. Låt maten svalna snabbt innan du stänger burken. Håll det borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser in matvetet, tänk på att texturen kan förändras vid upptining. Se till att hålla ytor torra för att undvika kondens.