Kokt mathavre (med salt)

100 g mathavre kokt m. salt består av måttligt med kalorier; är rik på fosfor, fullkorn och fibrer; och en bra källa till kalium, magnesium och protein.

199,0 kcal
100 g
Kolhydrater
33,1 g / 100 g
Fett
3,0 g / 100 g
Protein
5,8 g / 100 g
  • Fett 3,0 g
    • varav mättat fett 0,5 g
    • varav enkelomättat fett 1,1 g
    • varav fleromättat fett 1,3 g
  • Kolhydrater 33,1 g
    • varav sockerarter 0,4 g
  • Protein 5,8 g
  • Fibrer 7,8 g
Rik på
Fosfor
32% DRI
Rik på
Magnesium
18% DRI
Rik på
Zink
15% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
33,1 g
Socker totalt
0,4 g
Kostfiber
7,8 g
– varav sackaros
0,4 g
Fullkorn
51,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera kokt mathavre som en bas i en sallad tillsammans med grönsaker, fetaost och olivolja.
  • Toppa mathavren med färska örter som dill eller gräslök för extra smak.
  • Skiva mathavren och använd den som pålägg på mackor med kaviar eller majonnäs.
  • Blanda mathavren i en bowl med avokado, bönor och en syrlig dressing.
  • Servera varm mathavre som tillbehör till kött eller fiskrätter för att ge en mättande komponent.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kokt mathavre i en lufttät burk i kylskåp för att bevara smaken och texturen. Håll burken torr för att undvika kondens. Låt mathavren svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt.