Mannagryn

100 g mannagryn består av mycket kalorier; är rik på protein; och en bra källa till fosfor, fibrer, järn och tiamin.

351,0 kcal
100 g
Kolhydrater
72,1 g / 100 g
Fett
1,3 g / 100 g
Protein
10,1 g / 100 g
  • Fett 1,3 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav enkelomättat fett 0,2 g
    • varav fleromättat fett 0,5 g
  • Kolhydrater 72,1 g
    • varav sockerarter 0,4 g
  • Protein 10,1 g
  • Fibrer 2,8 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Järn
14% DRI
Rik på
Fosfor
13% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
72,1 g
Socker totalt
0,4 g
Kostfiber
2,8 g
– varav sackaros
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva mannagrynsgröt och servera den varm med kanel och socker.
  • Toppa en sallad med kokta mannagryn för extra textur och näring.
  • Blanda mannagryn i en smet för att göra pannkakor eller plättar.
  • Servera mannagryn som en bas i en bowl med frukt, nötter och honung.
  • Använd mannagryn i soppor för att ge en fylligare konsistens.

Förvaring & hållbarhet

Förvara mannagryn i en lufttät burk för att skydda mot fukt och insekter. Placera burken i kylskåp eller ett svalt, torrt kallskafferi. Håll mannagrynen åtskilda från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt tillagad mannagrynssmet svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att undvika kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen negativt, så undvik detta om möjligt.