Makaroni (pasta, innehåller ägg)

100 g makaroni, pasta, innehåller ägg består av mycket kalorier; är rik på fosfor, magnesium och protein; och en bra källa till kalium, folat och jod.

298,8 kcal
100 g
Kolhydrater
49,2 g / 100 g
Fett
3,6 g / 100 g
Protein
12,3 g / 100 g
  • Fett 3,6 g
    • varav mättat fett 0,8 g
    • varav enkelomättat fett 0,9 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Kolhydrater 49,2 g
    • varav sockerarter 1,0 g
  • Protein 12,3 g
  • Fibrer 9,7 g
Rik på
Fosfor
61% DRI
Rik på
Zink
35% DRI
Rik på
Niacin (B3)
33% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
49,2 g
Socker totalt
1,0 g
Stärkelse
48,2 g
Kostfiber
9,7 g
– varav glukos
0,1 g
– varav fruktos
0,0 g
– varav sackaros
0,2 g
– varav maltos
0,7 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Koka makaronerna i saltat vatten tills de är al dente. Servera dem varma som en del av en huvudrätt.
  • Toppa med riven parmesan, svartpeppar och färsk basilika för en klassisk italiensk smak.
  • Skapa en pastasallad genom att blanda kalla makaroner med körsbärstomater, oliver och fetaost.
  • Servera makaronerna med en krämig sås, som carbonara eller ostsås, för en mättande måltid.
  • Använd makaroner som bas i en gratäng. Blanda med grönsaker och ost innan du gräddar i ugnen.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kokta makaroner i en lufttät behållare i kylskåpet. Låt dem svalna snabbt efter tillagning för att undvika bakterietillväxt. Håll dem åtskilda från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser in makaronerna, tänk på att texturen kan förändras vid upptining. Förvara torra makaroner i ett svalt och torrt kallskafferi, gärna i sin originalförpackning.