Mörka makaroner

100 g makaroner, mörka består av mycket kalorier; är rik på fosfor, magnesium och protein; och en bra källa till kalium, folat och selen.

355,2 kcal
100 g
Kolhydrater
65,7 g / 100 g
Fett
2,5 g / 100 g
Protein
13,5 g / 100 g
  • Fett 2,5 g
    • varav mättat fett 0,3 g
    • varav enkelomättat fett 0,3 g
    • varav fleromättat fett 1,1 g
  • Kolhydrater 65,7 g
    • varav sockerarter 0,5 g
  • Protein 13,5 g
  • Fibrer 5,9 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
40% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
32% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
65,7 g
Socker totalt
0,5 g
Stärkelse
65,2 g
Kostfiber
5,9 g
– varav glukos
0,1 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
0,3 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Koka makaronerna i lättsaltat vatten tills de är al dente. Servera dem varma.
  • Toppa med riven parmesan, färsk basilika och en skvätt olivolja för extra smak.
  • Blanda makaronerna med en krämig sås, som exempelvis carbonara eller pesto, för en läcker måltid.
  • Skiva tomater och rödlök, och blanda med makaronerna för en fräsch pastasallad.
  • Servera kallt i en sallad med grönsaker, fetaost och en vinägrett på picknick.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kokta makaroner i en lufttät burk i kylskåpet. Låt dem svalna snabbt efter tillagning för att undvika bakterietillväxt. Håll dem åtskilda från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser in makaronerna kan texturen påverkas negativt, så använd gärna dem inom några dagar efter tillagning istället.