Gult majsmjöl (utan groddar)

100 g majsmjöl gult u. groddar består av mycket kalorier; är rik på fosfor; och en bra källa till kalium, magnesium, protein, fibrer och järn.

354,0 kcal
100 g
Kolhydrater
71,5 g / 100 g
Fett
3,4 g / 100 g
Protein
6,0 g / 100 g
  • Fett 3,4 g
    • varav mättat fett 0,4 g
    • varav enkelomättat fett 0,9 g
    • varav fleromättat fett 1,6 g
  • Kolhydrater 71,5 g
    • varav sockerarter 1,2 g
  • Protein 6,0 g
  • Fibrer 4,7 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
23% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
21% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
71,5 g
Socker totalt
1,2 g
Kostfiber
4,7 g
– varav sackaros
0,8 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva majsmjöl gult u. groddar i tunna skivor och använd som bas i en sallad.
  • Blanda majsmjöl med vatten för att göra en smidig deg till tortillas eller plättar.
  • Toppa gröt eller yoghurt med en sked majsmjöl för extra textur och smak.
  • Servera majsmjöl som en del av en bowl tillsammans med grönsaker, bönor och såser.
  • Använd majsmjöl i bakverk för att ge en lätt nötaktig smak, exempelvis i muffins eller bröd.

Förvaring & hållbarhet

Förvara majsmjöl gult u. groddar i en lufttät burk för att skydda mot fukt och insekter. Placera burken i kylskåp för att förlänga hållbarheten. Håll mjölet borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid tillagade rätter svalna snabbt innan de placeras i kylskåp för att undvika kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd färskt mjöl när det är möjligt för bästa resultat.