Polenta (majsgryn)

100 g majsgryn polenta består av mycket kalorier; är rik på fosfor och fibrer; och en bra källa till kalium, magnesium, protein och zink.

345,0 kcal
100 g
Kolhydrater
68,3 g / 100 g
Fett
2,1 g / 100 g
Protein
8,6 g / 100 g
  • Fett 2,1 g
    • varav mättat fett 0,3 g
    • varav enkelomättat fett 0,6 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Kolhydrater 68,3 g
    • varav sockerarter 0,7 g
  • Protein 8,6 g
  • Fibrer 7,2 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
23% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
21% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
68,3 g
Socker totalt
0,7 g
Kostfiber
7,2 g
– varav sackaros
0,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Koka majsgryn polenta i vatten eller buljong för en krämig konsistens.
  • Servera varm som tillbehör till kött eller grönsaker.
  • Skär polentan i skivor och grilla eller stek för en krispig yta.
  • Toppa med riven ost, örter som basilika eller persilja, samt en skvätt olivolja.
  • Använd som bas i en bowl med grönsaker, bönor och sås för en mättande måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kokt polenta i en lufttät behållare i kylskåpet. Låt den svalna snabbt innan du stänger locket för att undvika kondens. Håll polentan borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser in polenta, tänk på att texturen kan förändras vid upptining. För torr polenta, behåll den i sitt originalförpackning eller i en tät burk på en torr plats.