Majschips (tacoskal)

100 g majschips, tacoskal består av mycket kalorier; är rik på fosfor, magnesium och vitamin E; och en bra källa till kalium, kalcium och protein.

477,5 kcal
100 g
Kolhydrater
60,0 g / 100 g
Fett
22,6 g / 100 g
Protein
7,6 g / 100 g
  • Fett 22,6 g
    • varav mättat fett 1,5 g
    • varav enkelomättat fett 12,0 g
    • varav fleromättat fett 7,7 g
  • Kolhydrater 60,0 g
    • varav sockerarter 1,1 g
  • Protein 7,6 g
  • Fibrer 1,5 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
44% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
60,0 g
Socker totalt
1,1 g
Stärkelse
58,9 g
Kostfiber
1,5 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
1,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva tacoskal och fyll dem med köttfärs, grönsaker och salsa för en klassisk taco.
  • Servera dem som snacks med guacamole eller salsa på sidan.
  • Toppa med riven ost, jalapeños och gräddfil för extra smak.
  • Använd dem som bas i en nachotallrik, toppa med smält ost, bönor och avokado.
  • Hacka tacoskal i mindre bitar och använd som krispigt tillbehör i sallader.

Förvaring & hållbarhet

Förvara tacoskal i en lufttät burk för att hålla dem krispiga. Placera burken i kylskåpet eller ett svalt kallskafferi. Håll dem borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt tacoskal svalna helt innan du stänger in dem efter tillagning. Håll ytor torra för att undvika fukt och kondens, vilket kan påverka texturen negativt. Frysning rekommenderas inte då det kan göra dem mjuka.