Ångbehandlade fullkornskorngryn

100 g korngryn ångprep. fullkorn består av mycket kalorier; är rik på fosfor, fullkorn och fibrer; och en bra källa till kalium, magnesium och protein.

351,0 kcal
100 g
Kolhydrater
65,4 g / 100 g
Fett
3,1 g / 100 g
Protein
9,2 g / 100 g
  • Fett 3,1 g
    • varav mättat fett 0,6 g
    • varav enkelomättat fett 0,4 g
    • varav fleromättat fett 1,3 g
  • Kolhydrater 65,4 g
    • varav sockerarter 0,9 g
  • Protein 9,2 g
  • Fibrer 10,7 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
41% DRI
Rik på
Niacin (B3)
36% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
65,4 g
Socker totalt
0,9 g
Kostfiber
10,7 g
– varav sackaros
0,5 g
Fullkorn
100,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Koka korngrynen i vatten eller buljong för en smakrik bas till sallader eller varma rätter.
  • Servera korngryn som en del av en bowl med grönsaker, protein och sås för en mättande måltid.
  • Toppa korngryn med färska örter som persilja eller gräslök för extra smak.
  • Skiva och blanda in korngryn i en kall sallad med tomater, gurka och fetaost.
  • Använd korngryn som fyllning i vegetariska biffar eller köttbullar för att öka textur och näring.

Förvaring & hållbarhet

Förvara korngryn i en lufttät burk på en torr plats för att skydda dem mot fukt och skadedjur. Håll dem borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du har kokat korngryn, låt dem svalna snabbt innan du lägger dem i kylskåpet. Täck över dem ordentligt för att hålla dem torra. Frysning kan påverka texturen, så använd detta alternativ endast om det är nödvändigt.