Ångbehandlade fullkornskornflingor

100 g kornflingor ångprep. fullkorn består av mycket kalorier; är rik på fosfor, fullkorn och fibrer; och en bra källa till kalium, magnesium och protein.

351,0 kcal
100 g
Kolhydrater
65,4 g / 100 g
Fett
3,1 g / 100 g
Protein
9,2 g / 100 g
  • Fett 3,1 g
    • varav mättat fett 0,6 g
    • varav enkelomättat fett 0,4 g
    • varav fleromättat fett 1,3 g
  • Kolhydrater 65,4 g
    • varav sockerarter 0,9 g
  • Protein 9,2 g
  • Fibrer 10,7 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
41% DRI
Rik på
Niacin (B3)
36% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
65,4 g
Socker totalt
0,9 g
Kostfiber
10,7 g
– varav sackaros
0,5 g
Fullkorn
100,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kornflingorna och använd dem som bas i en frukostskål med yoghurt och färska bär.
  • Toppa kornflingorna med honung, kanel och nötter för en smakrik start på dagen.
  • Blanda kornflingorna i en sallad för extra krispighet och textur.
  • Servera kornflingorna som tillbehör till soppor eller grytor för att öka fiberinnehållet.
  • Använd kornflingorna i bakverk, som bröd eller muffins, för att ge en fylligare smak och konsistens.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kornflingorna i en lufttät burk för att skydda dem mot fukt och lukt. Håll dem på en torr plats, helst i kylskåp om du bor i ett varmt klimat. Låt flingorna svalna helt efter tillagning innan du lägger dem i kylskåpet. Håll dem isär från starkt doftande livsmedel för att undvika smaköverföring. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt.