Vetekli

100 g kli, vetekli består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, magnesium, folat och fibrer; och en bra källa till kalcium.

241,4 kcal
100 g
Kolhydrater
16,9 g / 100 g
Fett
4,6 g / 100 g
Protein
14,8 g / 100 g
  • Fett 4,6 g
    • varav mättat fett 0,7 g
    • varav enkelomättat fett 0,8 g
    • varav fleromättat fett 2,4 g
  • Kolhydrater 16,9 g
    • varav sockerarter 2,1 g
  • Protein 14,8 g
  • Fibrer 37,5 g
Rik på
Niacin (B3)
100% DRI
Rik på
Järn
100% DRI
Rik på
Zink
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
16,9 g
Socker totalt
2,1 g
Stärkelse
14,8 g
Kostfiber
37,5 g
– varav glukos
0,5 g
– varav fruktos
0,5 g
– varav sackaros
1,1 g
– varav maltos
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva vetekli och blanda det i smoothies för extra fiber.
  • Toppa din frukostyoghurt med vetekli för en krispig textur.
  • Blanda vetekli i bakverk som bröd eller muffins för att öka näringsinnehållet.
  • Strö vetekli över sallader för att ge en extra crunch och mättnad.
  • Inkludera vetekli i gröt eller havregrynsblandningar för att öka fiberinnehållet.

Förvaring & hållbarhet

Förvara vetekli i en lufttät burk för att skydda mot fukt och lukt. Placera burken i kylskåpet för att förlänga hållbarheten. Håll vetekliet borta från starkt doftande livsmedel, då det lätt kan ta upp lukter. Låt alltid kokt vetekli svalna snabbt innan du lägger det i kylskåp. Undvik kondens genom att hålla ytor torra. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd hellre färskt eller kylskåpsförvarat kli när du bakar eller lagar mat.