Fullkornshavremjöl

100 g havremjöl fullkorn består av mycket kalorier; är rik på fosfor, magnesium, fullkorn och fibrer; och en bra källa till kalium och folat.

352,0 kcal
100 g
Kolhydrater
59,2 g / 100 g
Fett
4,4 g / 100 g
Protein
11,3 g / 100 g
  • Fett 4,4 g
    • varav mättat fett 0,7 g
    • varav enkelomättat fett 1,6 g
    • varav fleromättat fett 1,8 g
  • Kolhydrater 59,2 g
    • varav sockerarter 0,8 g
  • Protein 11,3 g
  • Fibrer 14,2 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
53% DRI
Rik på
Järn
32% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
59,2 g
Socker totalt
0,8 g
Kostfiber
14,2 g
– varav sackaros
0,7 g
Fullkorn
100,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bröd och strö havremjöl fullkorn över för extra textur.
  • Blanda havremjöl i smoothies för att öka fiberinnehållet.
  • Toppa gröt med havremjöl och färska bär för en näringsrik frukost.
  • Använd havremjöl som panering till fisk eller kyckling för en krispig yta.
  • Inkludera havremjöl i bakverk som muffins eller pannkakor för en fylligare smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara havremjölet i en lufttät burk för att skydda mot fukt och lukt. Placera burken i kylskåpet för att förlänga hållbarheten. Håll mjölet borta från starkt doftande livsmedel, då det lätt kan ta upp lukter. Låt alltid tillagade rätter med havremjöl svalna snabbt innan du lägger dem i kylskåp. Undvik kondens genom att hålla torra ytor. Frysning kan påverka texturen, så använd det färskt när möjligt.