Havrekross

100 g havrekross, kaurakuitunen består av mycket kalorier; är rik på fosfor, magnesium och fibrer; och en bra källa till kalium, protein och selen.

257,0 kcal
100 g
Kolhydrater
16,1 g / 100 g
Fett
3,3 g / 100 g
Protein
7,2 g / 100 g
  • Fett 3,3 g
    • varav mättat fett 0,6 g
    • varav enkelomättat fett 1,2 g
    • varav fleromättat fett 1,2 g
  • Kolhydrater 16,1 g
    • varav sockerarter 0,6 g
  • Protein 7,2 g
  • Fibrer 69,7 g
Rik på
Fosfor
46% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
41% DRI
Rik på
Magnesium
28% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
16,1 g
Socker totalt
0,6 g
Stärkelse
15,5 g
Kostfiber
69,7 g
– varav glukos
0,0 g
– varav fruktos
0,0 g
– varav sackaros
0,5 g
– varav maltos
0,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva havrekrossen och blanda den i en fruktsallad för extra textur.
  • Toppa din yoghurt med havrekross, honung och färska bär för en smakrik frukost.
  • Blanda havrekross i smoothies för att öka fiberinnehållet och ge en krämigare konsistens.
  • Servera havrekrossen som ett knaprigt tillbehör på soppor eller grytor.
  • Använd havrekross som bas i energibars tillsammans med nötter och torkad frukt.

Förvaring & hållbarhet

Förvara havrekrossen i en lufttät burk för att skydda mot fukt och lukt. Placera burken i kylskåpet för att förlänga hållbarheten. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika smaköverföring. Låt alltid havrekrossen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåp. Undvik kondens genom att hålla ytor torra. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd färsk havrekross när det är möjligt.