Havrekli

100 g havrekli består av mycket kalorier; är rik på fosfor, kalium, magnesium, protein och fibrer; och en bra källa till folat.

356,0 kcal
100 g
Kolhydrater
45,0 g / 100 g
Fett
7,0 g / 100 g
Protein
19,0 g / 100 g
  • Fett 7,0 g
    • varav mättat fett 1,3 g
    • varav enkelomättat fett 2,4 g
    • varav fleromättat fett 2,8 g
  • Kolhydrater 45,0 g
    • varav sockerarter 3,2 g
  • Protein 19,0 g
  • Fibrer 18,0 g
Rik på
Fosfor
100% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
65% DRI
Rik på
Vitamin E
63% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
45,0 g
Socker totalt
3,2 g
Kostfiber
18,0 g
– varav sackaros
2,5 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva havrekli och blanda det i smoothies för extra näring och textur.
  • Strö havrekli över yoghurten tillsammans med färska bär och honung för en god frukost.
  • Blanda havrekli i bakverk som bröd eller muffins för att öka fiberinnehållet.
  • Toppa gröt med havrekli, kanel och äppelbitar för en smakrik start på dagen.
  • Inkludera havrekli i sallader som ett krispigt inslag tillsammans med nötter och frön.

Förvaring & hållbarhet

Förvara havrekli i en lufttät burk för att skydda mot fukt och lukt. Placera burken i kylskåpet för att förlänga hållbarheten. Håll havrekli borta från starkt doftande livsmedel för att undvika smaköverföring. Låt alltid tillagade rätter med havrekli svalna snabbt innan de sätts in i kylskåpet. Frysning kan påverka texturen, så använd det helst färskt eller väl förvarat.