Fyrkornsflingor (glutenfria)

100 g fyrkornsflingor, glutenfri består av mycket kalorier; är rik på fosfor, magnesium och protein; och en bra källa till kalium, folat och selen.

375,0 kcal
100 g
Kolhydrater
68,4 g / 100 g
Fett
4,6 g / 100 g
Protein
10,9 g / 100 g
  • Fett 4,6 g
    • varav mättat fett 0,8 g
    • varav enkelomättat fett 1,6 g
    • varav fleromättat fett 1,8 g
  • Kolhydrater 68,4 g
    • varav sockerarter 0,9 g
  • Protein 10,9 g
  • Fibrer 6,1 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
44% DRI
Rik på
Zink
26% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
68,4 g
Socker totalt
0,9 g
Stärkelse
67,5 g
Kostfiber
6,1 g
– varav glukos
0,1 g
– varav fruktos
0,1 g
– varav sackaros
0,6 g
– varav maltos
0,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva fyrkornsflingor och använd dem som bas i en frukostskål med yoghurt och färska bär.
  • Toppa flingorna med honung, kanel och nötter för en smakrik frukost.
  • Blanda flingorna i en sallad för att ge extra krispighet och textur.
  • Servera dem som ett alternativ till bröd på smörgåsar, gärna med avokado och tomat.
  • Använd flingorna i bakverk, som exempelvis muffins eller energibars, för att öka fiberinnehållet.

Förvaring & hållbarhet

Förvara fyrkornsflingor i en lufttät burk för att skydda dem mot fukt och lukter. Håll dem på en torr plats, helst i kylskåp om du bor i ett varmt klimat. Låt flingorna svalna helt innan du stänger burken efter tillagning. Undvik att placera dem nära starkt doftande livsmedel för att bevara deras smak. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt.