Fullkornsfrukostflingor (typ Specialflingor)

100 g frukostflingor fullkorn typ specialflingor består av mycket kalorier; är rik på fosfor; och en bra källa till kalium, magnesium, fullkorn, protein och fibrer.

384,0 kcal
100 g
Kolhydrater
78,9 g / 100 g
Fett
2,2 g / 100 g
Protein
9,0 g / 100 g
  • Fett 2,2 g
    • varav mättat fett 0,4 g
    • varav enkelomättat fett 0,3 g
    • varav fleromättat fett 0,8 g
  • Kolhydrater 78,9 g
    • varav sockerarter 11,2 g
  • Protein 9,0 g
  • Fibrer 3,7 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Järn
24% DRI
Rik på
Niacin (B3)
20% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
78,9 g
Socker totalt
11,2 g
Kostfiber
3,7 g
– varav sackaros
9,6 g
Fullkorn
15,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bananer eller lägg till bär för en fräsch topping på flingorna.
  • Servera flingorna med mjölk, yoghurt eller växtbaserade alternativ för en krämig konsistens.
  • Toppa med kanel och honung för en sötare smakupplevelse.
  • Blanda i nötter eller frön för extra crunch och näring.
  • Använd flingorna som bas i en smoothie bowl och dekorera med färsk frukt och nötter.

Förvaring & hållbarhet

Förvara frukostflingorna i en lufttät burk för att skydda mot fukt och lukt. Håll dem borta från starkt doftande livsmedel som ost eller kryddor. Placera burken i kylskåpet eller ett svalt, torrt kallskafferi. Låt flingorna svalna snabbt efter tillagning innan du stänger in dem. Undvik att frysa flingorna, då kan texturen påverkas negativt.