Fullkornsfrukostflingor (med socker, berikad, typ ringar)

100 g frukostflingor fullkorn m. socker berikad typ ringar består av mycket kalorier; är rik på kalcium, fosfor, folat och fullkorn; och en bra källa till kalium och magnesium, men innehåller mycket socker.

379,0 kcal
100 g
Kolhydrater
75,5 g / 100 g
Fett
3,2 g / 100 g
Protein
7,7 g / 100 g
  • Fett 3,2 g
    • varav mättat fett 0,4 g
    • varav enkelomättat fett 0,7 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Kolhydrater 75,5 g
    • varav sockerarter 36,3 g
  • Protein 7,7 g
  • Fibrer 6,8 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Riboflavin (B2)
100% DRI
Rik på
Niacin (B3)
100% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
75,5 g
Socker totalt
36,3 g
Kostfiber
6,8 g
– varav sackaros
30,1 g
Fullkorn
33,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva frukostflingorna och servera dem med mjölk eller yoghurt för en klassisk frukost.
  • Toppa flingorna med färska bär som jordgubbar eller blåbär för extra smak och färg.
  • Strö över kanel eller vaniljsocker för en sötare smakprofil.
  • Blanda flingorna i en smoothie bowl tillsammans med banan och nötter för en mättande måltid.
  • Använd flingorna som ett krispigt topping på bakverk eller desserter, som exempelvis glass eller pannkakor.

Förvaring & hållbarhet

Förvara frukostflingorna i en lufttät burk för att skydda dem mot fukt och lukter. Håll dem borta från starkt doftande livsmedel för att bevara smaken. Placera burken i kylskåpet om du vill förlänga hållbarheten, men ett kallskafferi fungerar också bra. Låt flingorna svalna helt efter tillagning innan du lägger dem i burken. Undvik kondens genom att hålla ytor torra. Frysning kan påverka texturen, så undvik det om möjligt.