Fiberhavregryn, fullkorn (med vetekli)

100 g fiberhavregryn fullkorn havre m. vetekli består av mycket kalorier; är rik på fosfor, kalium, magnesium, fullkorn och fibrer; och en bra källa till folat.

371,0 kcal
100 g
Kolhydrater
60,5 g / 100 g
Fett
7,3 g / 100 g
Protein
10,0 g / 100 g
  • Fett 7,3 g
    • varav mättat fett 1,2 g
    • varav enkelomättat fett 2,6 g
    • varav fleromättat fett 3,0 g
  • Kolhydrater 60,5 g
    • varav sockerarter 1,2 g
  • Protein 10,0 g
  • Fibrer 10,5 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
66% DRI
Rik på
Magnesium
37% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
60,5 g
Socker totalt
1,2 g
Kostfiber
10,5 g
– varav sackaros
1,2 g
Fullkorn
85,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bananer och toppa dem på en skål med fiberhavregryn för en god frukost.
  • Blanda grynen med mjölk eller växtbaserad dryck och låt stå över natten för en krämig overnight oats.
  • Servera grynen varma i en gröt med kanel och äppelbitar för en värmande måltid.
  • Strö över nötter och frön för extra crunch och smak i din frukostskål.
  • Använd grynen som bas i en sallad, tillsammans med grönsaker, fetaost och en citrondressing.

Förvaring & hållbarhet

Förvara fiberhavregryn i en lufttät burk för att skydda mot fukt och oönskade lukter. Placera burken i kylskåpet eller ett svalt, mörkt kallskafferi. Håll grynen åtskilda från starkt doftande livsmedel som lök eller vitlök. Låt alltid tillagade gryn svalna snabbt innan du lägger dem i kylskåpet för att undvika kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd hellre färska gryn när du ska laga mat.