Bondbönprodukt (Elovena Muru)

100 g elovena muru, bondbönprodukt består av mycket kalorier; är rik på fosfor, magnesium, protein och fibrer; och en bra källa till kalium och selen.

235,1 kcal
100 g
Kolhydrater
26,3 g / 100 g
Fett
3,9 g / 100 g
Protein
20,1 g / 100 g
  • Fett 3,9 g
    • varav mättat fett 0,7 g
    • varav enkelomättat fett 1,1 g
    • varav fleromättat fett 1,1 g
  • Kolhydrater 26,3 g
    • varav sockerarter 0,6 g
  • Protein 20,1 g
  • Fibrer 6,0 g
Rik på
Protein
Rik på
Fosfor
39% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
28% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
26,3 g
Socker totalt
0,6 g
Stärkelse
25,8 g
Kostfiber
6,0 g
– varav glukos
0,0 g
– varav fruktos
0,0 g
– varav sackaros
0,4 g
– varav maltos
0,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bondbönprodukten och lägg på en smörgås med avokado och citron.
  • Toppa en sallad med hackad bondbönprodukt, fetaost och olivolja för extra smak.
  • Servera i varma rätter som ramen eller grytor för att ge protein och textur.
  • Blanda i en bowl med quinoa, grönsaker och tahinisås för en mättande måltid.
  • Strö över bondbönprodukten i en wrap tillsammans med hummus och färska örter.

Förvaring & hållbarhet

Förvara bondbönprodukten i kylskåp i en lufttät burk efter öppning för att bevara fräschören. Håll den åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt alltid maten svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så använd det endast om du planerar att använda den senare.