Fullkornsmjöl av durra eller andra sorghumarter

100 g durra el. andra sorghumarter mjöl fullkorn består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, magnesium, fullkorn och protein; och en bra källa till folat.

351,0 kcal
100 g
Kolhydrater
61,4 g / 100 g
Fett
4,7 g / 100 g
Protein
10,3 g / 100 g
  • Fett 4,7 g
    • varav mättat fett 0,8 g
    • varav enkelomättat fett 1,5 g
    • varav fleromättat fett 2,1 g
  • Kolhydrater 61,4 g
    • varav sockerarter 0,3 g
  • Protein 10,3 g
  • Fibrer 9,7 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
61% DRI
Rik på
Magnesium
43% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
61,4 g
Socker totalt
0,3 g
Kostfiber
9,7 g
– varav sackaros
0,7 g
Fullkorn
100,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bröd och använd durra mjöl som pålägg för en smakrik macka.
  • Blanda durra mjöl i smeten till pannkakor eller våfflor för en fylligare smak.
  • Toppa en sallad med krispiga grönsaker och ett stänk av citron för fräschör.
  • Servera durra mjöl i en bowl med grönsaker, protein och en god sås som tahini eller sojasås.
  • Använd durra mjöl i bakverk som bröd eller muffins för att öka fiberinnehållet.

Förvaring & hållbarhet

Förvara durra mjöl i en lufttät burk för att skydda mot fukt och lukt. Placera burken i kylskåp för att förlänga hållbarheten. Håll mjölet borta från starkt doftande livsmedel för att undvika smaköverföring. Låt nybakade produkter svalna snabbt innan du lägger dem i kylskåp. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd helst färskt mjöl när du bakar.