Fullkornsdinkelmjöl

100 g dinkelmjöl fullkorn består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, magnesium, fullkorn och protein; och en bra källa till folat.

353,0 kcal
100 g
Kolhydrater
63,5 g / 100 g
Fett
3,3 g / 100 g
Protein
11,9 g / 100 g
  • Fett 3,3 g
    • varav mättat fett 0,4 g
    • varav enkelomättat fett 0,5 g
    • varav fleromättat fett 1,5 g
  • Kolhydrater 63,5 g
    • varav sockerarter 0,7 g
  • Protein 11,9 g
  • Fibrer 9,1 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
51% DRI
Rik på
Niacin (B3)
36% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
63,5 g
Socker totalt
0,7 g
Kostfiber
9,1 g
– varav sackaros
0,6 g
Fullkorn
100,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bröd bakat på dinkelmjöl fullkorn och servera med smör, ost eller kaviar.
  • Blanda dinkelmjöl i pannkakssmet för en nyttigare variant av klassiska pannkakor.
  • Toppa en sallad med krutonger gjorda av dinkelbröd för extra crunch.
  • Använd dinkelmjöl i deg till pizza för en fylligare smak och textur.
  • Strö dinkelmjöl över grönsaker innan rostning för att ge dem en krispig yta.

Förvaring & hållbarhet

Förvara dinkelmjöl fullkorn i en lufttät burk för att skydda mot fukt och insekter. Placera burken i kylskåpet för att förlänga hållbarheten. Håll mjölet borta från starkt doftande livsmedel, då det lätt kan ta upp lukter. Låt eventuella tillagade rätter med dinkelmjöl svalna snabbt innan de placeras i kylskåp. Undvik kondens genom att hålla torra ytor. Tänk på att frysning kan påverka mjölets textur, så använd det färskt när möjligt.