Kokt dinkelspeltvete (med salt)

100 g dinkel speltvete kokt m. salt består av måttligt med kalorier; är rik på jod och fullkorn; och en bra källa till fosfor, magnesium, protein och fibrer.

135,0 kcal
100 g
Kolhydrater
24,4 g / 100 g
Fett
1,3 g / 100 g
Protein
4,6 g / 100 g
  • Fett 1,3 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,2 g
    • varav fleromättat fett 0,6 g
  • Kolhydrater 24,4 g
    • varav sockerarter 0,3 g
  • Protein 4,6 g
  • Fibrer 3,5 g
Rik på
Jod
29% DRI
Rik på
Fosfor
20% DRI
Rik på
Niacin (B3)
14% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
24,4 g
Socker totalt
0,3 g
Kostfiber
3,5 g
– varav sackaros
0,2 g
Fullkorn
38,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera kokt dinkel speltvete som bas i en sallad tillsammans med grönsaker, fetaost och olivolja.
  • Toppa med färska örter som persilja eller basilika för extra smak.
  • Skiva och använd som fyllning i wraps eller mackor med hummus och avokado.
  • Strö över rostade nötter eller frön för en krispig textur i en bowl.
  • Blanda i en varm gryta med grönsaker och kryddor för en mättande måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kokt dinkel speltvete i en lufttät burk i kylskåp för att bevara fräschören. Låt alltid speltvetet svalna snabbt innan du lägger det i kylskåpet. Håll det borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser speltvetet, tänk på att texturen kan förändras vid upptining. Se till att det är torrt innan du fryser det för att undvika isbildning.