Couscous

100 g couscous består av mycket kalorier; är rik på fosfor, protein och niacin; och en bra källa till kalium, magnesium och fibrer.

361,0 kcal
100 g
Kolhydrater
72,4 g / 100 g
Fett
0,6 g / 100 g
Protein
12,8 g / 100 g
  • Fett 0,6 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav enkelomättat fett 0,1 g
    • varav fleromättat fett 0,2 g
  • Kolhydrater 72,4 g
    • varav sockerarter 1,5 g
  • Protein 12,8 g
  • Fibrer 5,0 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
24% DRI
Rik på
Niacin (B3)
22% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
72,4 g
Socker totalt
1,5 g
Kostfiber
5,0 g
– varav sackaros
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Koka couscous enligt anvisningarna på förpackningen och servera den varm som bas i en sallad.
  • Skiva grönsaker som paprika, gurka och tomat och blanda dem med couscous för en fräsch sallad.
  • Toppa couscous med örter som persilja eller mynta för extra smak.
  • Servera couscous kall i en bowl med bönor, avokado och en dressing av citron och olivolja.
  • Använd couscous som tillbehör till grillat kött eller fisk för en mättande måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara torr couscous i en lufttät burk på en sval och torr plats. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du har kokt couscous, låt den svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Placera den i en lufttät behållare för att hålla den fräsch. Frysning kan påverka texturen, så använd färsk couscous när det är möjligt för bästa resultat.