Bulgur

100 g bulgur består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, magnesium, protein och fibrer; och en bra källa till folat.

353,0 kcal
100 g
Kolhydrater
68,2 g / 100 g
Fett
1,3 g / 100 g
Protein
12,3 g / 100 g
  • Fett 1,3 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav enkelomättat fett 0,2 g
    • varav fleromättat fett 0,5 g
  • Kolhydrater 68,2 g
    • varav sockerarter 0,4 g
  • Protein 12,3 g
  • Fibrer 7,7 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Magnesium
44% DRI
Rik på
Fosfor
43% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
68,2 g
Socker totalt
0,4 g
Kostfiber
7,7 g
– varav sackaros
0,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Koka bulgur i lättsaltat vatten och låt den svälla i 10-15 minuter.
  • Servera bulgur varm som bas i en sallad med grönsaker, fetaost och olivolja.
  • Toppa bulgur med färska örter som persilja eller mynta för extra smak.
  • Använd bulgur i mackor eller wraps tillsammans med hummus och grillade grönsaker.
  • Strö över rostade nötter eller frön för en krispig textur i dina rätter.

Förvaring & hållbarhet

Förvara bulgur torrt och svalt, helst i en lufttät burk för att undvika fukt. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att bevara smaken. Om du har kokt bulgur, låt den svalna snabbt innan du lägger den i kylskåpet. Tänk på att frysning kan påverka texturen, så använd den helst inom kort tid efter tillagning.