Grov bovetemjöl

100 g bovetemjöl grovt består av mycket kalorier; är rik på kalium, fosfor, magnesium, protein och niacin; och en bra källa till folat.

360,0 kcal
100 g
Kolhydrater
60,2 g / 100 g
Fett
3,7 g / 100 g
Protein
17,7 g / 100 g
  • Fett 3,7 g
    • varav mättat fett 0,6 g
    • varav enkelomättat fett 1,1 g
    • varav fleromättat fett 1,0 g
  • Kolhydrater 60,2 g
    • varav sockerarter 1,1 g
  • Protein 17,7 g
  • Fibrer 5,5 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Fosfor
90% DRI
Rik på
Magnesium
77% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
60,2 g
Socker totalt
1,1 g
Kostfiber
5,5 g
– varav sackaros
0,9 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva bröd och strö bovetemjöl över för en extra smakdimension.
  • Blanda bovetemjöl i pannkakssmet för att ge en nötaktig smak.
  • Toppa grönsaksbowl med bovetemjöl för att öka proteinhalten.
  • Servera bovetemjöl som bas i glutenfria bakverk, exempelvis muffins eller bröd.
  • Använd bovetemjöl i såser för att ge en fylligare konsistens.

Förvaring & hållbarhet

Förvara bovetemjölet i en lufttät burk för att skydda mot fukt och lukt. Placera burken i kylskåpet för längre hållbarhet. Håll mjölet borta från starkt doftande livsmedel för att undvika smaköverföring. Låt alltid tillagade rätter med bovetemjöl svalna snabbt innan du lägger dem i kylskåp. Frysning kan påverka texturen, så använd den metoden endast om det är nödvändigt.