Hård saltkringla (Arc)

100 g (arc)saltkringla, hård består av mycket kalorier; är rik på folat, protein, järn och niacin; och en bra källa till fosfor och selen, men innehåller mycket salt.

381,4 kcal
100 g
Kolhydrater
76,8 g / 100 g
Fett
2,6 g / 100 g
Protein
10,3 g / 100 g
  • Fett 2,6 g
    • varav mättat fett 0,5 g
    • varav enkelomättat fett 0,9 g
    • varav fleromättat fett 1,1 g
  • Kolhydrater 76,8 g
    • varav sockerarter 2,8 g
  • Protein 10,3 g
  • Fibrer 3,0 g
Rik på
Kolhydrater
Rik på
Folat
62% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
46% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
76,8 g
Socker totalt
2,8 g
Stärkelse
74,0 g
Kostfiber
3,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva kringlan i tunna skivor för att använda på smörgåsar.
  • Toppa med kaviar och hackad gräslök för en smakrik macka.
  • Servera som snacks med en dipp av senap och majonnäs.
  • Hacka kringlan i bitar och använd som krutonger i en sallad.
  • Strö över lite peppar och servera med ost på en picknick.

Förvaring & hållbarhet

Förvara (arc)saltkringlan i en lufttät burk för att bevara krispigheten. Håll den i kylskåpet för att förlänga hållbarheten. Låt kringlan svalna helt innan du lägger den i burken för att undvika kondens. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Frysning kan påverka texturen, så undvik det om möjligt.