Hemlagad raggmunk (potatisplätt, potatispannkaka)

100 g raggmunk potatisplätt potatispannkaka hemlagad består av måttligt med kalorier, och är en bra källa till kalium, fosfor, protein, niacin, vitamin B12 och vitamin B6.

149,0 kcal
100 g
Kolhydrater
20,0 g / 100 g
Fett
5,5 g / 100 g
Protein
4,2 g / 100 g
  • Fett 5,5 g
    • varav mättat fett 2,2 g
    • varav enkelomättat fett 2,1 g
    • varav fleromättat fett 0,7 g
  • Kolhydrater 20,0 g
    • varav sockerarter 2,4 g
  • Protein 4,2 g
  • Fibrer 1,0 g
Rik på
Vitamin B6
14% DRI
Rik på
Tiamin (B1)
13% DRI
Rik på
Fosfor
13% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
20,0 g
Socker totalt
2,4 g
Kostfiber
1,0 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva raggmunken i trekanter eller klyftor för en aptitlig presentation.
  • Servera varm tillsammans med lingonsylt och gräddfil för en klassisk smakupplevelse.
  • Toppa med rökt lax, dill och citron för en fräsch och lyxig variant.
  • Hacka raggmunken och blanda i en sallad med gröna blad, avokado och fetaost.
  • Använd som bas i en bowl med stekta grönsaker, ägg och sås av soja eller teriyaki.

Förvaring & hållbarhet

Förvara raggmunken i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara smaken. Låt den svalna helt innan du lägger den i burken för att undvika kondens. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser raggmunken, tänk på att texturen kan påverkas negativt. Se till att den är väl inslagen för att minimera fukt och frostskador.