Potatismos (med lättmjölk)

100 g potatismos m. lättmjölk består av relativt lite kalorier; är rik på jod; och en bra källa till kalium, fosfor, vitamin C, niacin och vitamin B6.

86,0 kcal
100 g
Kolhydrater
14,1 g / 100 g
Fett
1,9 g / 100 g
Protein
2,3 g / 100 g
  • Fett 1,9 g
    • varav mättat fett 0,2 g
    • varav enkelomättat fett 1,0 g
    • varav fleromättat fett 0,5 g
  • Kolhydrater 14,1 g
    • varav sockerarter 1,7 g
  • Protein 2,3 g
  • Fibrer 1,5 g
Rik på
Jod
26% DRI
Rik på
Vitamin C
16% DRI
Rik på
Vitamin B6
11% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
14,1 g
Socker totalt
1,7 g
Kostfiber
1,5 g
– varav sackaros
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera potatismoset varmt som tillbehör till kött eller fisk.
  • Toppa med smör, gräslök eller riven ost för extra smak.
  • Skiva upp potatismoset och använd det som fyllning i en paj.
  • Blanda i örter som dill eller persilja för en fräsch touch.
  • Använd potatismoset som bas i en bowl tillsammans med grönsaker och protein.

Förvaring & hållbarhet

Förvara potatismoset i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara smaken. Låt moset svalna snabbt efter tillagning innan du ställer in det i kylskåpet. Håll det borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Om du fryser potatismoset, tänk på att texturen kan förändras vid upptining. Se till att hålla ytor torra för att undvika kondens.