Råstekt potatis

100 g potatis råstekt består av måttligt med kalorier; är rik på kalium, jod och vitamin C; och en bra källa till fibrer, niacin och vitamin E.

139,0 kcal
100 g
Kolhydrater
20,7 g / 100 g
Fett
4,6 g / 100 g
Protein
2,2 g / 100 g
  • Fett 4,6 g
    • varav mättat fett 0,4 g
    • varav enkelomättat fett 2,6 g
    • varav fleromättat fett 1,2 g
  • Kolhydrater 20,7 g
    • varav sockerarter 0,7 g
  • Protein 2,2 g
  • Fibrer 2,7 g
Rik på
Jod
29% DRI
Rik på
Vitamin C
22% DRI
Rik på
Vitamin B6
17% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
20,7 g
Socker totalt
0,7 g
Kostfiber
2,7 g
– varav sackaros
0,4 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva potatisen i tunna skivor och servera på en smörgås med majonnäs och gräslök.
  • Toppa potatisen med dill och kaviar för en lyxig förrätt.
  • Strimla potatisen och blanda i en sallad med färska grönsaker och en citronvinägrett.
  • Servera potatisen varm som tillbehör till kött eller fisk, gärna med en klick senap.
  • Använd potatisen i en bowl med quinoa, avokado och en sojasås för en mättande måltid.

Förvaring & hållbarhet

Förvara råstekt potatis i en lufttät burk i kylskåpet för att bevara smaken. Håll den borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt potatisen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll ytor torra för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket gör att potatisen kan bli mjukare när den tinas upp.