Bakad potatis (med skal, utan salt, i aluminiumfolie)

100 g potatis m. skal bakad u. salt i aluminiumfolie består av relativt lite kalorier; är rik på kalium; och en bra källa till vitamin C, niacin och vitamin B6.

89,0 kcal
100 g
Kolhydrater
18,1 g / 100 g
Fett
0,6 g / 100 g
Protein
1,5 g / 100 g
  • Fett 0,6 g
    • varav mättat fett 0,1 g
    • varav fleromättat fett 0,4 g
  • Kolhydrater 18,1 g
    • varav sockerarter 0,5 g
  • Protein 1,5 g
  • Fibrer 2,0 g
Rik på
Kalium
14% DRI
Rik på
Vitamin C
13% DRI
Rik på
Niacin (B3)
13% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
18,1 g
Socker totalt
0,5 g
Kostfiber
2,0 g
– varav sackaros
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva potatisen och servera den varm som ett tillbehör till kött eller fisk.
  • Toppa med smör, salt och peppar för en klassisk smak.
  • Hacka potatisen i tärningar och blanda i en sallad med grönsaker och örter.
  • Fyll potatisen med riven ost, gräddfil och gräslök för en läcker macka.
  • Servera kall som en del av en buffé eller picknick tillsammans med dipsåser som aioli eller tzatziki.

Förvaring & hållbarhet

Förvara bakad potatis i kylskåp i en lufttät burk för att bevara smaken. Håll potatisen åtskild från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Låt potatisen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll torra ytor för att motverka fukt och kondens. Tänk på att frysning kan påverka texturen, vilket gör potatisen mjukare när den tinas upp.