Kokt potatis (med salt, tillagad i storkök)

100 g potatis kokt m. salt tillagad i storkök består av relativt lite kalorier, och är en bra källa till kalium, vitamin C och vitamin B6.

76,0 kcal
100 g
Kolhydrater
15,8 g / 100 g
Fett
0,1 g / 100 g
Protein
1,6 g / 100 g
  • Fett 0,1 g
  • Kolhydrater 15,8 g
    • varav sockerarter 1,0 g
  • Protein 1,6 g
  • Fibrer 2,1 g
Rik på
Vitamin C
13% DRI
Rik på
Vitamin B6
11% DRI
Rik på
Kalium
8% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
15,8 g
Socker totalt
1,0 g
Kostfiber
2,1 g
– varav sackaros
0,2 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Skiva potatisen och servera den varm som tillbehör till kött eller fisk.
  • Hacka potatisen och blanda i en sallad med grönsaker, örter och en vinaigrette.
  • Toppa potatisen med smör, gräslök och peppar för en enkel men smakrik rätt.
  • Servera kall potatis i en potatissallad med senap, majonnäs och lök för picknick.
  • Klyfta potatisen och rosta den i ugnen med olivolja, rosmarin och vitlök för extra smak.

Förvaring & hållbarhet

Förvara kokt potatis i kylskåp i en lufttät burk för att bevara smaken. Låt potatisen svalna snabbt efter tillagning innan du lägger den i kylskåpet. Håll potatisen borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Se till att ytorna är torra för att motverka kondens. Frysning kan påverka texturen, så undvik detta om möjligt.