Friterad potatis (pommes frites, ca 17 % fett, tillagad på restaurang)

100 g pommes frites friterad potatis fett ca 17% tillagad på restaurang består av mycket kalorier; är rik på kalium, niacin och vitamin E; och en bra källa till fosfor, magnesium och fibrer.

307,0 kcal
100 g
Kolhydrater
32,6 g / 100 g
Fett
17,5 g / 100 g
Protein
3,5 g / 100 g
  • Fett 17,5 g
    • varav mättat fett 3,1 g
    • varav enkelomättat fett 11,3 g
    • varav fleromättat fett 2,3 g
  • Kolhydrater 32,6 g
    • varav sockerarter 0,4 g
  • Protein 3,5 g
  • Fibrer 3,0 g
Rik på
Fett
Rik på
Vitamin E
25% DRI
Rik på
Kalium
21% DRI

Näringsinnehåll

DRI står för Dagligt Referensintag. Tabellen nedan visar hur mycket av varje näringsämne som produkten bidrar med i procent av DRI.

Näringsämne
Innehåll
% DRI
Kolhydrater totalt
32,6 g
Socker totalt
0,4 g
Kostfiber
3,0 g
– varav sackaros
0,1 g

Tips från nutritionisten

Användning & serveringstips

  • Servera pommes frites varma som tillbehör till hamburgare eller grillat kött.
  • Skiva och toppa med färsk hackad persilja och flingsalt för extra smak.
  • Strö över riven parmesan och svartpeppar för en lyxigare variant.
  • Servera med olika dippsåser som ketchup, majonnäs eller aioli för variation.
  • Använd som bas i en bowl med grönsaker, avokado och en syrlig dressing.

Förvaring & hållbarhet

Förvara rester av pommes frites i en lufttät behållare i kylskåpet för att bevara krispigheten. Låt dem svalna snabbt innan du stänger dem i behållaren. Håll dem borta från starkt doftande livsmedel för att undvika luktupptag. Frysning rekommenderas inte, då det kan påverka texturen negativt. Om du fryser dem, se till att de är helt kalla och placera dem i en fryspåse utan luft.